Намери ни
To Top

„Контра“: Да очакваме ли бърза промяна в Манчестър Юнайтед след идването на Ратклиф?

Ливърпул и Арсенал доказаха на „Анфийлд“ ролята си на истински претенденти за титлата и след здрав и оспорван сблъсък поделиха точките в сблъсъка между втория и първия във временното класиране на Премиър лийг. Статистическите данни на Wyscout говорят за много равностоен двубой, но така ли беше на истина и колко важна беше грешката на съдиите, които пропуснаха да отсъдят дузпа в полза на мърсисайдци? Тимът на Юрген Клоп продължава да разчита на добрата форма на Мохамед Салах, но останалите нападатели не поддържат неговото темпо. Може ли това да се превърне в проблем за „червените“, особено когато Салах замине за участие в Купата на Африка? С всички тези теми започват днешните дискусии в празничното издание на „Контра“ журналистите на Sportal.bg Радослав Стойков, Красимир Гълъбов и Васил Сумрачки.


Манчестър Юнйтед загуби 13-ия си мач от началото на сезона, след като отстъпи на Уест Хам дни след спечелената точка срещу Ливърпул. За феновете на ‘червените дяволи“ няма нищо позитивно от това, което виждат на терена, но надеждите им са, че с влизането на новия съсобственик сър Джим Ратклиф нещата ще започнат да се променят в положителна посока. Колко време обаче ще е нужно, за да се видят признаци за това?

Челси продължава да пропуска положения и да допуска загуби и дори дебютния гол на Кевин Нкунку в Премиър лийг не може да даде особено поводи за оптимизъм на „Стафорд Бридж“. Астън Вила пък пропусна шанса да победи последния и да излезе на върха, но това по никакъв начин не може да помрачи изключителното представяне на тима на Унай Емери от началото на сезона.

В Испания Атлетико Мадрид спечели отложения двубой със Севиля и се изравни по точки с Барселона. „Дюшекчиите“ показват повече постоянство от каталунците в последно време, въпреки се загубиха директния сблъсък с тях. Но означава ли това, че тимът на Диего Симеоне се включва в битката за титла, в която Реал Мадрид и Жирона в момента имат предимство от седем точки.

В Италия Рома победи Наполи и изпревари „партенопеите“, които за пореден път през този сезон не успяха да вземат нещо от директен съперник за място в топ 4. Резултатите при новият треньор Валтер Мадзари не са добри. Ще успее ли обаче опитният специалист да реши проблемите на шампионите, или ексцентричният президент на Наполи Аурелио Де Лаурентис може да прибегне до още една треньорска рокада?

ГЛЕДАЙТЕ КОНТРА!

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол