Намери ни
To Top

Григор Димитров: През 2024 година резултатите ще дойдат

Най-добрият български тенисист Григор Димитров очаква новият сезон в тениса да бъде по-труден и конкуренцията да е още по-голяма. Гришо изпраща добра година, в която завърши №14 в световната ранглиста.

Димитров се представи добре в последните месеци на турнирите в Азия и на „Мастърс“ в Париж, където игра финал срещу Новак Джокович.

„Мисля, че това беше една от най-добрите ми години, направих много добри неща през целия сезон.


Очевидно ми липсваха някои моменти, в които можех да се справя малко по-добре. Но сезонът завърши добре, което беше важно. Да играя финал в Париж беше добра стъпка напред. Всичко това е в миналото. В момента всеки показва добър тенис, много играчи вдигат нивото. Ще видим нови лица и конкуренцията ще бъде още по-голяма“, каза Димитров пред Gulf News.

Сезонът на Григор Димитров: връщане към най-добрия тенис и изкачване нагоре

Българинът участва в шоу турнира Световна лига в Абу Даби, където беше част от отбора на „Каните“, който стигна финал. Мачовете се играеха по един сет, а във финала Димитров победи с 6:3 Андрей Рубльов, който беше част от отбора на „Орлите“. Заради резултатите в мачовете преди това се стигна до продължение, в което Димитров трябваше да вземе три поредни гейма, за да стигне до успеха, но Рубльов спечели втория и така донесе успеха на тима си.

По-рано във финала Димитров и Лойд Харис загубиха с 3:6 от Рубльов и Медведев.

„Това е втора поредна година, в която играя в Световната лига, хубаво е да съм на ново място като Аби Даби. Това събитие е важно за всеки, който иска да стъпи на корта и да види на какво ниво е преди новия сезон“, допълни Димитров.

Гришо заяви, че не си е поставял конкретни цели за новия сезон:

„Няма никакви реални цели за годината, не искам да се поставям под допълнително напрежение. Влагам много труд във фитнеса и на корта. Най-важното нещо е да съм добре психически, но не на последно място е фитнесът. Ако се чувстваш добре, ако си в добро физическо състояние и правиш правилните неща, резултатите ще дойдат. Така че трябва да си готов и да си наясно какво предстои.“

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис