Намери ни
To Top

Компани: Спокойно можем да кажем, че това е повратен момент

Мениджърът на Бърнли Венсан Компани поздрави рефера Ребека Уелч след като тя се превърна в първата жена, ръководила мач от английската футболна Висша лига при успеха на Бърнли над Фулъм с 2:0 в събота вечер. 

Белгийският специалист говори с Уелч след двубоя, а когато бе попитан какво е казал, той отговори: „Исках да я поздравя, защото това е голям момент.“ „След мача спокойно можем да кажем, че това е повратен момент и може да има и други, а най-важното нещо е, когато човек се оценява според заслугите му. Ноинаги трябва да има първи случай и този беше такъв, така че поздравления за нея.


Радвам се, че бях част от този момент“, добави Венсан Компани. 

Уелч е истински пионер сред жените футболни рефери. През миналия месец тя беше четвъртият съдия на мача между Фулъм и Манчестър Юнайтед във Висшата лига, ставайки първата жена, изпълняваща такава роля. 40-годишната Ребека Уелч редовно получава наряди в женската Суперлига, а преди това е съдийствала във ФА Къп и на Световното първенство за жени.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол