Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot493403.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Нюи разкри колко пъти е бил близо до това да подпише с Ферари – Sportove
Намери ни
To Top

Нюи разкри колко пъти е бил близо до това да подпише с Ферари

Ейдриън Нюи с право е смята за един от най-великите, ако не и за най-великия дизайнер в историята на Формула 1.

Опитният британец е архитект на общо 25 титли (при пилотите и отборите) от началото на 90-те години на миналия век насам с отборите на Уилямс, Макларън и Ред Бул. Нюи е единственият пилот с повече от 200 победи, спечелени от неговите модели.

Но при всички тези успехи липсва такъв с най-успешния отбор в историята на спорта – Ферари.


През години Нюи неколкократно беше свързван с преминаване в Маранело, но така и не се стигна до съюз между двете страни.

Но колко точно пъти британецът е бил близо до трансфер в лагера на „черните кончета“? Отговорът на този въпрос даде самият той по време на участието си в подкаста Formula for Success.

„Ферари е магически бранд, с който предполагам всички в моторните спортове са обсебени и биха се изкушили да станат част от него, ако имат тази възможност. Аз съм бил търсен и три пъти бях близо. Първият път беше преди много години, докато все още бях в Индикар.

„Ферари е този невероятен бранд. Има я цялата загадъчност около него. Практически е националният отбор на Италия, с всички позитиви и негативи, които това носи.

„Негативите са, че, ако не свършиш добра работа ти биваш разкъсан безмилостно. Разбира се, ако вършиш добра работа ти си национален герой. Така че това само по себе си повишава напрежението.

„Но като инженер аз трябва да извадя страстта от моята работа. Трябва да я гледам само от инженерна гледна точка. Винаги съм се наслаждавал на работата си в отборите, в които съм работил до сега“, обясни Нюи.

Той също така коментира, че на този етап от неговия живот ще бъде много трудно да смени отбора си. Британецът е част от Ред Бул от 2007 година насам и смята екипа на „биковете“ за свое семейство, което не иска да изоставя.

„Аз съм част от Ред Бул почти от началото. Помогнах за изграждането на целия инженерен екип и се чувствам комфортно тук. Всички знаем как работят нещата. Да си сменя отбора сега, не казвам, че няма да се случи, защото никога не трябва да се казват такива неща, но ще е като да изоставя семейството си. Този отбори ми стана като семейство“, каза легендарният британец.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558