Намери ни
To Top

Детройт надви Филаделфия в мач с 12 гола и дузпи

Отборът на Детройт Ред Уингс се наложи със 7:6 над гостуващия тим на Филаделфия Флайърс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), завършил с изпълнение на наказателни удари.

Домакините буквално избухната в първата третина на срещата, в която успяха да отбележат цели пет попадения. Първите две бяха дело на Патрик Кейн, след което по веднъж се разписаха Даниел Спронг при игра с човек повече, Джей Ти Компхер и Шейн Гостисбер.


Преди головете на тримата Боби Бринк успя да отбележи веднъж за гостите, които се оттеглиха на първата почивка с изоставане от 1:5.

Те обаче не се предадоха и след пет безответни гола успяха дори да поведат за няколко секунди преди Дилан Ларкин да изравни 4:30 преди края на редовното време. Попаденията за Флайърс реализираха Шон Котюрие и Майкъл Фрост във втората част, а Гарнет Хатауей, Скот Лаугхтън и Оуен Типет се разписаха в третия период преди гола на Ларкин.

С него капитанът на домакините прати двубоя в продължение, в което двата отбора отново не успяха да се победят. Така се стигна до изпълнението на наказателни удари. При тях домакините се наложиха с 2:0 след успешни опити на Лукас Реймонд и автора на първите два гола в срещата Кейн.

По този начин Детрой извоюва 16-та си победа в 33 двубоя от началото на сезона и с общо 36 точки заема петото място в Атлантическата дивизия на Източната конференция. В следващия си двубой Ред Уингс гостуват на Ню Джърс Девилс, а срещата е тази вечер от 2:00 часа българско време.

За Филаделфия пък това беше общо 15-то поражение в 33 мача, но със спечелената точка Флайърс се изкачиха на второто място в Столичната дивизия на Източната конференция с общо 40 пункта на своята сметка. Сега за тима от Пенсилвания предстои едно пътуване назапад, а първата спирка от него ще бъде Ванкувър за среща с Канкъс на 29 декември от 5:00 часа сутринта българско време.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт