Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot493261.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Росен Барчовски: Подходът срещу Миньор трябва да е много сериозен – Sportove
Намери ни
To Top

Росен Барчовски: Подходът срещу Миньор трябва да е много сериозен

ЦСКА победи с 93:74 Академик Пловдив в мач от 13-ия кръг на НБЛ, а след срещата треньорът на „армейците“ Росен Барчовски обясни как неговият тим е стигнал до успеха. 

„„На абсолютно всеки треньор в колективните спортове му се иска отборът му да е на 100% като мотивация, като енергия, като желание във всеки мач срещу всеки противник. Това обаче не може да стане винаги, колкото и да се говори. Играхме добре.


Академик Пловдив има проблеми със селекцията, загубиха доста срещи и неминуемо имаше отпускане, което се отрази на началото на мача. Въпреки че се опитвах, че говорих за това, че победиха шампиона на България Балкан, но трудно се променя манталитетът, когато решиш, че мачът ще е лесен. А те са много неудобен отбор, защото са много леки и бързи без високи хора. Ние имахме проблеми с транзицията в защита. По-бързи са от нас, лесни кошове, тройки и заради това резултатът беше равен на полувремето. Взехме мерки, разбира се, ние сме по-класният отбор. Нещата си дойдоха на мястото, но направихме много грешки в нападение. Чисти технически грешки и недостатъчно добър процент за стрелба. Трябва да умеем да играем срещу всички отбори. Да, не можем на 100%, но на 80-90%, а днес бяхме на 50%.

Те няма какво друго да правят освен да стрелят смело. Създават ситуации и стрелят смело. Докато ние се лутаме, понеже имаме преимущество отдолу под коша и фокусът е да вкараме топката вътре. Те събират и сме разконцентрирани. Ако няма такива указания, ще стреляме по-добре отвън, но не може. Баскетболът, аз го разбирам по този начин – да търсиш нападението там, където имаш преимущество и това е нормално.“, заяви треньорът на „червените“.

Барчовски коментира и последния съперник на неговия тим за тази календарна година – Миньор 2015.

„Очаквам много здрав мач. Те играят много твърдо, много всеотдайно, затрудняват абсолютно всички отбори, направиха добри победи. Ще домакинстват в нашата зала. Очевидно тук се чувстват добре и ни победиха тук. Всички тези неща би трябвало да ни говорят, че подходът трябва да е сериозен. Има два дни и половина почивка – Коледни празници, но това е нормално в целия Християнски свят, така че няма как и ние да не почиваме. Въпросът е като се съберем да работи три дни максимално мотивирано, с уважение към отбора на Миньор.“, завърши той. 

Последвайте канала ни в

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558