Намери ни
To Top

Манчестър Сити 1:0 Флуминензе, гол в 40-ата секунда

Манчестър Сити и Флуминензе играят при резултат 1:0. Хуалиан Алварес откри резултата 40 секунди след началото на срещата.

Шампионът на Европа Манчестър Сити се изправя срещу шампиона на Южна Америка Флуминензе в битка за трофея на Световното клубно първенство в Джеда, Саудитска Арабия. Триумф ще бележи края на една невероятна година за един от двата клуба.


„Гражданите“ спечелиха за първи път в историята си Шампионската лига и я гарнираха с титла в Англия и ФА Къп за фантастичен требъл. Бразилците пък триумфираха за първи път в историята си с Копа Либертадорес след драматична победа над Бока Хуниорс. На полуфиналите Ман Сити се справи с японския Урава Ред Даймъндс, а четирикратният шампион на Бразилия победи шампиона на Африка Ал Ахли от Египет.

Пеп Гуардиола е направил три промени от мача на полуфиналите. Рубен Диаш заменя Мануел Аканжи в защита, Рико Люис взима на мястото на Матео Ковачич в халфовата линия, а Хулиан Алварес ще води атаката, като Матеус Нунеш е оставен на пейката. „Гражданите“ са без контузените си звезди Ерлинг Холанд и Кевин Де Бройне, които са с отбора в Саудитска Арабия.

МАНЧЕСТЪР СИТИ – ФЛУМИНЕНЗЕ 1:0
1:0 – Алварес (1)

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Аке, Родри, Люис, Бернардо Силва, Грийлиш, Фоудън, Алварес
ФЛУМИНЕНЗЕ: Фабио, Ксавиер, Нино, Мело, Марсело, Андре, Мартинели, Гансо, Ариас, Кено, Кано

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол