Намери ни
To Top

БФМ награди призьорите за сезон 2023 в Пловдив

На стилна церемония в спортна зала „Колодрума“ в Пловдив Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) закри сезон 2023. Събитието уважиха кметът на Община Пловдив Костадин Димитров, представители на Министерството на младежта и спорта, бригаден генерал Димитър Иванов – командир на авиобаза „Крумово“ – Министерството на отбраната и ВВС на България, партньорите на БФМ, състезатели, треньори, отбори, легенди на мотоциклетния спорт у нас.

Призовете си за 2023 година получиха състезателите в дисциплините мотокрос, ендуро, супермото, драг и писта, бяха отличени партньорите на БФМ от бизнеса, правителствени и неправителствени организации и общини.

„Изпращаме поредната силна година за българския мотоциклетен спорт – по-голям брой лицензирани състезатели, повече състезания в календара на БФМ, нова дисциплина – Драг, която влезе в семейството на Федерацията, организирахме кръг от Световния шампионат по Супермото, както и Купата на Балканските нации в мотокроса.


Българските състезатели постигнаха много добри резултати и в чужбина – в Световния ендуранс шампионат, в Световния шампионат по моткрос MXGP, в Световния хард ендуро шампионат, в Световния Супермото шампионат. През 2024 ще отбележим с различни прояви 100-годишнината от основаването на Българската федерация по мотоциклетизъм. Честванията за този вековен юбилей ще започнат още в края на февруари с едно грандиозно и историческо събитие в зала „Арена София“ – кръг от Световния Суперендуро шампионат. Пожелавам ви спокойна и красива Коледа и успешна Нова година!“, заяви президентът на БФМ Ангел Траков.

Снимка: официален сайт на БФМ

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт