Намери ни
To Top

Байер Леверкузен продължи да лети, Шик се завърна с гръм и трясък

Байер Леверкузен продължава с блестящото си представяне изавършва първия полусезон без допусната загуба. „Аспирините“ отнесоха Бохум с 4:0 в последния си мач за годината и са зимен шампион в Бундеслигата – постижение, което си бяха осигурили и преди този кръг. Те запазиха преднината си на върха от четири точки пред Байерн и станаха първият отбор в историята на германския футбол, който няма загуба в първите си 25 мача от един сезон във всички турнири.

Патрик Шик започна като титуляр за Леверкузен за първи път от повече от 14 месеца, в които лекуваше контузия.


Резултатът бе хеттрик на чеха в рамките на 15 минути в края на първото полувреме. Голмайсторът на Байер Виктор Бонифейс го замени в 67-ата минута и секунди по-късно се разписа. Чаби Алонсо сякаш се подготвяше за януари, когато няма да може да разчита на Бонифейс, тъй като той ще играе за Нигерия на Купата на африканските нации.

Началото на срещата бе равностойно и Бохум успя да ограничи атаките на домакините в първия половин час. Шик обаче бе съборен от Райман в наказателното поле и застана зад бялата точка, като откри резултата от отсъдената дузпа. Две минути по-късно чехът отново се разписа след великолепно подаване на Фримпонг. Асистентът за втория гол бе близо до попадение малко по-късно, но вратарят на гостите успя да отрази удара му от границата на наказателното поле.

Шик се размина с хеттри в 41-ата минута, а Хофман също не успя да преодолее Райман. Хеттрикът обаче стана факт в началото на добавеното време. След ъглов удар Шик отклони топката с глава и отново бе в прегръдките на съотборниците си.

След почивката Леверкузен спокойно контролираше събитията на терена и търсеше още голове. Фримпонг, Хофман и Андрих не се възползваха от добри възможности. В 67-ата минута Бонифейс влезе на мястото на Шик и веднага се разписа. Десетият му гол в Бундеслигата за този сезон дойде след отлично извеждащо подаване на Виртц.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол