Намери ни
To Top

Марк Хаджижеков е №1 на Интерактив Тенис за втори път

След страхотно представяне този сезон най-престижната титла “Играч на годината” и №1 за 2023 г. на Интерактив Тенис отново отиват при Марк Хаджижеков. Един играч, който се отличава с агресивна атака, желязна защита и арсенал от разнообразни удари.

През този сезон Хаджижеков спечели 3 турнира и беше на крачка от това да бъде напълно недостижим, но Радослав Владимиров му развали плановете.


“Люлинската томахавка”, както е известен Радо в тенис средите, буквално посече шансовете на Марк за победа от “Големия шлем”. Първо го надви във финалната среща на пролетния Sofia Masters 1000, а след това и на есенния Sofia Open.

Преди влизането във Финалния Мастърс, който всяка година събира осемте най-добри играчи на любителската тенис общност, Хаджижеков беше №2 в националната ранглиста. Освен него претенденти за първото място бяха Едиз Батран, Радо Владимиров и Валентин Бонев, но след груповата фаза и отпадането на Батран и Бонев, стана ясно, че класиране за финала ще подсигури челната позиция за Марк.

Още след полуфинала в събота срещу Боян Петков и категоричната победата с 6:3 6:3, стана ясно, че Марк е недостижим на върха в класирането на Интерактив Тенис с 4150 точки и официално е “Играч на годината” за втори път.

В неделя вечерта, Хаджижеков и Владимиров се изправиха един срещу друг във финалния двубой на ITL Finals 2023. Въпреки че Радо победи след почти два часа игра, при резултат 6:7(5), 5:7, точките от Финалния Мастърс не му достигат, за да измести Марк от челната позиция в класирането.

Тазгодишното постижение е второ в кариерата на Хаджижеков, след като през 2021 г. той се изкачи до върха на ранглистата на Интерактив Тенис, а това му донесе и титлата за най-добър играч сред любителите тенисисти.

Тогава, Марк завърши сезона с невероятната статистика от 3860 точки и седем спечелени турнира! Иронично, той загуби само един мач на голям турнир, и то от тазгодишния победител на Финалния Мастърс – Радо Владимиров.

До този момент Хаджижеков има 11 спечелени турнира, като сред големите му успехи са спечелването на есенния Мастърс през 2022 г.

Марк получи официално приза за “Играч на годината” по време на официалната церемония по отличаване на най-добрите играчи на Интерактив Тенис – ITL Tennis Awards 2023. Гостите бяха посрещнати в столичния One More Bar, за да споделят емоциите с номинираните и наградените и отпразнуват края на успешния сезон 2023 за любителската общност.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис