Намери ни
To Top

Хетафе се добра до драматично реми срещу десетима от Атлетико

Атлетико Мадрид и Хетафе оправдаха очакванията за вълнуващо дерби помежду си в срещата от 18-ия кръг на Ла Лига. Мачът завърши при резултат 3:3, като домакините играха с човек по-малко от 38-ата минута, когато Стефан Савич получи червен картон, но бяха близо до победата, която обаче им се изплъзна в края, когато допуснаха два бързи гола.

Първото полувреме не предвещаваше такава драма, макар и в него да не липсваха любопитни моменти. В 38-ата минута Савич удари с лакът съперник и получи червен картон.


Дори и с човек по-малко обаче Атлетико успя пръв да открие резултата в 44-тата минута. Родриго Рикелме центрира отдясно и Антоан Гризман засече топката във вратата за 1:0.

Хетафе обаче възстанови равенството в 53-тата минута. Мейсън Грийнууд стреля от малък ъгъл, вратарят изби, но право в Борха Майорал, който с глава вкара за 1:1.

„Дюшекчиите“ обаче отново си върнаха преднината в 63-тата минута, когато Йоренте центрира отдясно и Алваро Мората с глава бе точен за 2:1.

В 69-ата минута домакините получиха и дузпа за удар в лицето на Аксел Витсел, а отново Гризман реализира от бялата точка за 3:1.

Хетафе обаче не се предаде и в края на мача се добра до равенството. Първо в 87-ата минута Оскар Родригес шутира и след рикошет кълбото се оплете в мрежата за 3:2.

В добавеното време и гостите си спечелиха дузпа за игра с ръка на Рикелме, а Борха Майорал бе точен от наказателния удар, оформайки крайното 3:3.

Така Атлетико Мадрид вече има 35 точки в актива си, като заема 3-тото място във временното класиране. Хетафе пък се намира на 8-ата позиция в таблицата с актив от 26 точки.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол