Намери ни
To Top

Еди Хау преди Челси: Решени сме да продължим напред

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау се надява, че неговият отбор може да се възползва от миналогодишния опит в турнира за Купата на лигата и да „създаде повече спомени“, докато се подготвят за двубоя срещу Челси на четвъртфиналите. 

„Свраките“ пътуват до „Стамфорд Бридж“ във вторник, след като вече елиминираха два големи отбора в надпреварата този сезон. Тимът спечели срещу носителя на три титли от миналия сезон Манчестър Сити и от защитаващия трофея си Манчестър Юнайтед в предишните два кръга. През миналия сезон футболистите на Хау стигнаха до финала, където загубиха с 0:2 от Манчестър Юнайтед на „Уембли“ в опит да завоюват първа титла от 1969 година насам.


Мениджърът си припомни „невероятната“ емоция в този мач и се надява и този път неговият тим да може да направи нещо подобно. 

„Двата мача, които имахме преди това, бяха невероятно трудни. Манчестър Сити – независимо дали е у дома или като гост, Манчестър Юнайтед като гост, а сега гостуваме на Челси. Красотата на двата двубоя е, че доказахме, че можем да подобрим играта си срещу най-добрите отбори в този турнир, който ни донесе толкова много страхотни спомени миналата година“, заяви специалистът на пресконференция.

„Решени сме да продължим напред и да си създадем повече спомени. През миналата година видяхме колко много опит може да получим. Участието на финала беше брилянтно и разбира се, самият финал беше разочарование, но подготовката за него беше невероятна – да видим нашите фенове в Лондон и целия този спектакъл. Мисля, че това ни помогна за тази година и знаем, че срещата с Челси ще бъде много трудна, но знаем както ни очаква, ако успеем да спечелим“, добави Хау. 

Той потвърди, че Фабиан Шер и Жоелинтон ще бъдат прегледани, след като и двамата получиха контузии по време на съботната победа във Висшата лига срещу Фулъм. Свен Ботман, който се завърна след контузия, също има проблеми, докато Александър Исак има болки в аддуктора, въпреки че Хоу каза, че това „не е голям проблем“. Срещата с Челси ще бъде мач номер 100 на Хау начело на Нюкасъл, откакто беше назначен през ноември 2021-а, и той си спомни за „забележителното време“ с клуба. „Днес научих, че утре е моят мач номер 100 и бях изненадан. Времето е преминало неусетно, както животът обикновено прави, когато остарееш. Обичам всяка секунда от него. Когато погледна назад към мачовете – имам толкова много спомени. Много съм горд и за мен е чест утре да запиша 100 мача . . . да премина през това пътуване с клуба. Беше наистина незабравимо време“, каза мениджърът на Нюкасъл.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол