Намери ни
To Top

Дреймънд започна курс от консултации заради невъздържаното си поведение

Тежкото крило на Голдън Стейт Уориърс Дреймонд Грийн започна курс от консултации, които се изискват от Лигата, заради невъздържаното си поведение и се очаква да бъде извън състава поне за три седмици, съобщава „The Athletic“.

Баскетболистът беше отстранен от тима за неопределено време, след като удари с дясната си ръка в лицето босненския център на Финикс Сънс Юсуф Нуркич по време на мача между двата тима на 12 декември при ситуацията, в която това беше напълно ненужно, а и трудно може да се нарече неволно.

Генералният мениджър на Голдън Стейт Майк Дънлийви разкри, че отборът и Грийн са работили с НБА за определяне на условията на отстраняването му. В изявлението на Лигата се казва, че баскетболистът ще трябва да изпълни „определени условия за НБА и за отбора, преди да се върне в игра“.


Агентът на Дънлийви и на Грийн, Рич Пол, се срещна с играча, за да обсъдят възможностите за консултации.

„Разбираме, че ще бъде наложено наказание, но това също е свързано с определена помощ за него. Те се съгласиха на 100 процента. Дреймънд също“, каза Дънлийви.

Грийн твърди, че ударът в лицето на Нуркич е инцидент. За баскетболиста на Голдън Стейт това е второ наказание от ръководството на лигата само от началото на този сезон. Фаулът срещу Нуркич му донесе 18-о директно отстраняване от игра в кариерата, което е и причината НБА да предприеме действия.

По-рано през кампанията играчът на Голдън Стейт получи наказание от пет срещи, след като в двубоя с Минесота Тимбъруулвс опита да направи задушаващ ключ на центъра на „вълците“ Руди Гобер.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол