Намери ни
To Top

Радослав Владимиров спечели Финалния Мастърс на Интерактив Тенис

Радо Владимиров спечели деветото издание на ITL Finals и направи дубъл на титлата си от 2018 г., след като с Марк Хаджижеков снощи изиграха титаничен сблъсък.

Преди влизането във финалите, Марк Хаджижеков беше No. 2 в националната ранглиста, а след полуфиналите в събота, той стана недостижим в класирането за “Играч на годината” на Интерактив Тенис.


Хаджижеков не успя да вземе титла от “Големия шлем” през 2023 г. именно заради Радо Владимиров. “Люлинската томахавка” буквално посече шансовете на Марк за победа на двата Мастърса тази година. 

Идентична беше ситуацията и снощи, когато станахме свидетели на епична среща, борба за всяка точка и класна игра с разнообразни удари и отигравания. Двамата се захапаха още от първия гейм и буквално си разменяха по една точка след всяко сервиране. Марк не просто даде отпор на Владимиров, ами направо го поизпоти, което не е типично за Радо.

Шансът обаче не беше на страната на Хаджижеков, който изпитваше физическо неразположение последните дни и Радо успя да спечели ITL Finals 20203 след почти два часа игра, при резултат 6:7(5), 5:7.

Владимиров е сред най-опитните любители в страната, а през 2016 г. се включи за пръв път в турнирите организирани от Интерактив Тенис и до момента има девет спечелени състезания. Титлата от ITL Finals 2023 е втора в актива му, след като в дебюта му на Lotto ITL Finals 2018. Шансът му да повтори този успех беше доста голям и Радо го реализира именно срещу No. 1 за 2023 – Марк Хаджижеков.

След триумфа си в ITL Finals 2023, Радослав Владимиров си тръгна с голямата награда – тенис почивка за двама от Weekend Tour. Той беше отличен лично от Ивайло Цанков, основател на Интерактив Тенис, а финалистите получиха и награди от нашите спонсори и спортна екипировка на популярна марка.

Вече сме в края и на един от най-вълнуващите сезони на Интерактив Тенис, който ни направи свидетели на знаменити обрати, множество нови звезди на общността, както на национално, така и на регионално ниво. Бяхме свидетели на първокласни сблъсъци, които съвсем заслужено ще получат значимо място в 11-годишната история на най-голямата любителска тенис общност.

Тази година, Интерактив Тенис за първи път организира финални Мастърси в Пловдив и Варна, които по нищо не отстъпиха на турнира в София. В сблъсъка за трофея на Plovdiv Finals 2023, Борис Генков надви Павел Маринов с 6:0 6:4. Във Варна бяхме свидетели на драматична развръзка и след тричасов двубой, Владимир Влайков успя да спечели Varna Finals 2023 срещу Димитър Славков след шампионски тайбрек с 7:6 3:6 10:8.

Финалният Мастърс в София се провежда от 2015 г. и интересът към турнира е огромен. Но това съвсем не е изненадващо, защото събитието се превърна в „черешката на тортата“ за любителите на тениса в България.

Форматът, специалната организация и отразяване, срещите, излъчвани и коментирани на живо, съдията на корта – са само част от детайлите, които превърнаха турнира в истинско тенис събитие, а играчите не просто в победители, а в звезди от ранга на ATP.

Догодина Интерактив тенис планира да пренесе опитът си от София в Пловдив и Варна и да издигне любителския тенис до нивото на професионалния.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис