Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot491762.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Оманяла разкри кои ключови състезания ще пропусне през 2024 г. – Sportove
Намери ни
To Top

Оманяла разкри кои ключови състезания ще пропусне през 2024 г.

Най-бързият човек в Африка Фердинанд Оманяла намекна, че ще пропусне Kip Keino Classic през 2024 г., като същевременно потвърди, че няма да участва и на Африканските игри. В година, когато Олимпиадата в Токио ще бъде основният фокус, Оманяла изложи подробен план за това как се надява да се справи със сезон 2024 с всичко, насочено към Игрите в Париж.

Оманяла планира да започне сезона си с турнирите от Световния атлетически тур и да завърши зимата със Световното първенство в Глазгоу (Шотландия).


“Основната цел на обиколката на закрито е, защото имаме Световното първенство в Глазгоу и последния път, когато бях на такъв форум, стигнах до полуфиналите, така че имам по-големи цели за Игрите“, каза Оманяла пред Националния олимпийски комитет на Кения.

След това шампионът от Игрите на Британската общност обясни защо може да не участва в Kip Keino Classic, където той беше една от звездите на събитието през последните две години.

“Kip Keino е едно от състезанията, които очаквам с нетърпение, но това зависи от организаторите, защото аз не съм същият атлет, който бях тази година и не съм същият атлет, който бях миналата година“, добави той.

“Нивата се променят, статусът се променя, така че се надявам, че организаторите ще отговорят на очакванията ни за срещата и ако го направят, ще дадем добро шоу на кенийците. Все още не е потвърдено, но все още чакаме.”

Тъй като Африканските игри през 2024 г. ще се проведат от 8 до 23 март, само пет дни след Световното първенство в зала, събитието ще дойде твърде рано за Оманяла, който вместо това ще се съсредоточи върху няколко състезания от Диамантената лига, докато се приближава към Олимпиадата.

“Африканските игри не са в нашия календар за следващата година, защото са седмица след Световното на закрито. Ще се съсредоточим върху това първенство и ще се върнем у дома и ще започнем да се фокусираме върху сезона на открито“, каза още Оманяла.

“Нашата основна цел e Световното първенство в зала и след това Диамантената лига. Ще гледам да направя две или три състезания във веригата преди Олимпиадата и след Олимпиадата, за да се подготвя за финала на Диамантената лига.”

Оманяла също така подчерта колко е важно да има отбор на Кения на 4×100 метра на Олимпиадата, след като пропусна Световното първенство през 2023 г., което смята, че можеше да бъде неговото спасение след седмото му място във финала на 100 метра.

Отборът на Кения ще подпечата мястото си, ако се класира за финала на 4×100 метра на Световната щафета през 2024 г. в Насау, Бахамските острови следващия май.

“Запален съм по отборните спортове и се надявам да успеем да прокараме отбора на 4×100 метра до Олимпиадата. Трябва да стигнем до световните щафети на 4 май и да се уверим, че ще стигнем до този финал“, подчерта Оманяла.

“Надявам се моите съотборници също да работят толкова усърдно, колкото и аз, защото трябва да работим като отбор от януари и февруари, за да стигнем отбора до финала, защото ако го направим, сме в Олимпиадата и Световното първенство през 2025 г. .

“Но трябва да видя ангажираност от другите ми съотборници, защото ще бъде забавно и игриво да отида там и просто да участвам. Минахме това ниво, искаме да отидем там и да бъдем считани за конкуренти.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558