Намери ни
To Top

Челси 2:0 Шефилд Юнайтед, Джаксън удвои

Челси и последният в класирането Шефилд Юнайтед играят при резултат 2:0 в мач от 17-тия кръг на Премиър лийг. Коул Палмър откри за домакините в 54-тата минута, а Николас Джаксън удвои аванса им седем минути по-късно. “Сините” от Лондон със сигурност има за какво да се реваншират на привържениците си, след като записаха две последователни загуби и имат едва един успех в последните си пет мача в първенството, като се намират на незавидното 12-о място в класирането. Шефилд Юнайтед пък успяха да прекъснат негативната серия от четири поредни мача без успех, като новият мениджър Крис Уайлдър дебютира с победа над Брентфорд (1:0) в предишния кръг, но излизането от опасната зона все още е доста далеч.


Статистиката логично е на страната на Челси, като лондончани са спечелили трите последни срещи между двата отбора.

Маурисио Почетино има куп кадрови проблеми, като няма да може да използва почти цял отбор от футболисти. С контузии са капитанът Рийс Джеймс, титулярният вратар Роберт Санчес, както и Марк Кукурея, Бен Чилуел, Уесли Фофана, Чуквунонсо Мадуеке, Трево Чалоба, Ромео Лавия, Лесли Угочукву и Карни Чукмуемека.

Така наставникът на Челси е направил пет промени в състава си в сравнение със загубата от Евертън с 0:2. Джордже Петрович застава на вратата за пръв път, а Тиаго Силва и Леви Колуил се завръщат в защита на местата на контузените Джеймс и Кукурея. Енцо Фернандес е оставен на пейката, а в средата на терена Конър Галахър ще партнира на Мойсес Кайседо. Рахийм Стърлинг също се завръща сред титулярите и ще помага в атака заедно с Коул Палмър и Михайло Мудрик. Всички те ще действат зад завръщащия се Николас Джаксън, който е предпочетен пред Армандо Броя. На резервната скамейка пък е нападателят Кристофър Нкунку, който днес също може да дебютира за Челси.

За Шефилд Юнайтед пък няма да играят Рис Норингтън-Дейвис, Раян Брюстър, Джон Игън, Том Дейвис, Крис Башам, Даниел Джебисън, а Джак Робинсън е наказан.

Крис Уайлдър е направил само две промени в състава си. За “остриетата” атаката ще води Оливър Макбърни, предпочетен пред Уилям Осула, като шотландецът ще бъде подпомаган от Густаво Хамер, Андре Брукс и Камерън Арчър. В защита е предприета вътрешна ротация, като на мястото на наказания Джак Робинсън започва Макс Уау, който ще играе отляво, а Остин Тръсти ще партнира в центъра на отбраната на Анел Ахмедходжич.

Срещата започна с по-активна игра на домакините, които веднага установиха контрол върху топката и изпълниха няколко корнера. В 15-ата минута Конър Галахър отправи опасен далечен удар, но Уес Фодерингам улови. Девет минути по-късно пък Камерън Арчър на свой ред реши да стреля от дистанция, но ударът му рикошира в играч на Челси и мина в близост до вратата на Джордже Петрович. В 27-ата минута пък Михайло Мудрик навлезе много опасно в наказателното поле на гостите, но сгреши финалното подаване към Коул Палмър. Десетина минути по-късно Кайседо се пребори за топка в средата на терена и опита да изведе Николас Джаксън, но Фодерингам внимаваше, излезе и изби. В 43-тата минута пак сенегалецът пробва далечен шут, но бе неточен. Така при нулево равенство приключи първата част.

Втората част също започна с по-активна игра на Челси, като Коул Палмър успя с хубав финт да се освободи от защитник на Шефилд Юнайтед, но ударът му бе блокиран. В крайна сметка по-активната игра на „сините“ от Лондон се увенча с успех. В 54-тата минута след добра атака на Челси топката се озова в Рахийм Стърлинг, които пусна чудесен успореден на голлинията пас, а Коул Палмър от непосредствена близост засече топката в мрежата за 1:0. Само седем минути по-късно домакините нанесоха втори удар на съперника си. Стърлинг и Конър Галахър размениха двойно подаване в наказателното поле на гостите, а Фодерингам не успя да се намеси добре и изби съвсем леко топката. Притичалият Коул Палмър обаче успя от аутлинията да подаде към Николас Джаксън, който с лекота чукна топката в опразнената врата – 2:0 за Челси. 

Челси можеше да увеличи преднината си още повече, когато в 68-ата минута Рахийм Стърлинг излезе очи в очи със стража на Шефилд Юнайтед, но вратарят спаси. Две минути по-късно пък последва и първата по-сериозна изява на дебютиралия Джордже Петрович, когато стражът на „сините“ от Лондон отрази пряк свободен удар на Густаво Хамер.

ЧЕЛСИ (4-2-3-1): Петрович; Дисаси, Силва, Бадиашил, Колуил; Кайседо, Галахър; Стърлинг, Галахър, Мудрик; Джаксън

ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД (4-1-4-1): Фодерингам; Богъл, Ахмедходжич, Тръсти, Уоу; Соуса; МакАтий, Хамер, Брукс, Арчър; Макбърни

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол