Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot491630.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Манчестър Сити 1:0 Кристъл Палас, Грийлиш откри резултата – Sportove
Намери ни
To Top

Манчестър Сити 1:0 Кристъл Палас, Грийлиш откри резултата

Манчестър Сити и Кристъл Палас играят при резултат 1:0 на “Етихад”. Джак Грийлиш откри резултата в 24-ата минута.

Очаквано отборът на Пеп Гуардиола започна да контролира събитията на терена от самото начало. В петата минута домакините бяха близо до откриване на резултата.


Прекрасно центриране на Кайл Уокър бе засечено с глава от Алварес, но вратарят на лондончани се намеси отлично. Защитата на Палас имаше доста работа, а удар на Рубен Диаш мина не особено далеч от целта.

Бернардо Силва създаваше сериозни проблеми на съперника по дясното крило. В 16-ата минута той намери Люис в наказателното поле, а той прати топката към Родри. След неговия удар топката се отклони в бранител и мина покрай дясната греда на Хендерсън. Сити стигна до първия гол в 24-ата минута, когато Фоудън изведе Грийлиш и неговият прецизен удар завърши в мрежата.

След серията от четири поредни мача без победа в първенството Манчестър Сити спечели с 2:1 срещу Лутън. През седмицата пък Пеп Гуардиола имаше възможност да даде почивка на всичките си основни играчи и пусна доста юноши в мача срещу Цървена звезда в Шампионската лига. Сега “гражданите” приемат Кристъл Палас преди да заминат за Саудитска Арабия за участието си в Световното клубно първенство.

Ман Сити е без Ерлинг Холанд, който продължава възстановяването си. В състави има само една промяна от мача с Лутън. Рико Люис е титуляр, а Матео Ковачич е оставен на резервната скамейка. Испанският халф Мамаду Сусохо, който дебютира за клуба през седмицата, е в групата за мача.

МАНЧЕСТЪР СИТИ – КРИСТЪЛ ПАЛАС 1:0
1:0 – Грийлиш (24)

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Диаш, Аке, Гвардиол, Родри, Люис, Силва, Фоудън, Грийлиш, Алварес
КРИСТЪЛ ПАЛАС: Хендерсън, Уорд, Гуехи, Андерсон, Клайн, Мичъл, Ричардс, Рийдевалд, Шлуп, Олисе, Матета

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558