Намери ни
To Top

Звезда от НБА полудя и нахлу в съблекалнята на съперника

Суперзвездата на Милуоки Бъкс Янис Адетокунбо изригна с рекордните в кариерата си и в историята на “елените” 64 точки при победата над Индиана Пейсърс със 140:126 вчера. Традицията повелява, че когато някой играч запише историческо постижение, то той може да запази официалната топка от двубоя. Това обаче не се случи при случая с Янис, тъй като отборът на Индиана се опита да открадне топката, което провокира гърка да нахлуе в тунела и съблекалнята на Пейсърс, за да потърси сметка на гостите.

Според информация на Bleacher Report обяснението от член на отбора на Пейсърс е, че тимът е искал да даде топката на своя новобранец Оскар Тшиебуе, който вкара първата точка в кариерата си във въпросната среща.


В крайна сметка се оказа, че Янис е получил топка, но самият той заяви на пресконференцията след мача, че не е никак сигурен, че това е била официалната топка от двубоя. “Нямам представа. Имам някаква топка, но не знам дали е официалната. Не я усещам като такава. Ще трябва да я приема и ще я дам на майка ми, но не съм сигурен дали това е истинската топка”, каза Янис.

Лидерът на Милуоки завърши с 64 точки, 14 борби, 3 асистенции, 4 откраднати топки и 1 чадър при 20/28 стрелба от игра и 24/32 от наказателната линия срещу Индиана.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол