Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot491298.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Нова Зеландия със сериозна печалба от домакинството на Световното за жени – Sportove
Намери ни
To Top

Нова Зеландия със сериозна печалба от домакинството на Световното за жени

Нова Зеландия е спечелила 109.5 милиона новозеландски долара (67.87 милиона долара) от съвместното домакинство на Световното първенство по футбол за жени с Австралия по-рано тази година, според правителствен доклад, публикуван днес.

В доклада се посочва, че 27 000 души са посетили страната по време на турнира от 20 юни до 20 юли и са похарчили повече от 80 милиона новозеландски долара за настаняване, храна, транспорт и пазаруване.


Въпреки че са по-известни с ръгбито, новозеландците закупиха повече от 740 000 билета за 29-е мача, които се проведоха в Оукланд, Уелингтън, Хамилтън и Дънидин.

Въпреки че продажбите на билети не вървяха за някои от мачовете и ФИФА раздаде хиляди, рекордът за посещаемост за футболен мач в страната беше подобрен три пъти на „Идън Парк“ в Оукланд. Като цяло страната е получила 1.34 новозеландски долара от всеки долар, инвестиран в турнира, се казва в доклада, а общата икономическа полза е двойно повече от очакваното от правителството.

„Това беше най-голямото и най-успешното спортно събитие за жени досега, надхвърлящо очакванията на терена и извън него. Той завладя сърцата на нацията, издигна женския футбол и спорта като цяло, като същевременно затвърди репутацията на Нова Зеландия като изключителен домакин на големи събития“, каза Кайли Хоукър-Грийн, мениджър „Големи събития“ в Министерството на бизнеса, иновациите и заетостта.

Турнирът генерира повече от 570 милиона долара за ФИФА, позволявайки на централата да излезе на печалба, въпреки голямото увеличение на наградния фонд.
БТА

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558