Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot491282.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Алфа Таури си остава Алфа Таури, поне засега – Sportove
Намери ни
To Top

Алфа Таури си остава Алфа Таури, поне засега

Отборът на Алфа Таури изглежда няма да смени своето име за началото на сезон 2024 година, поне, ако се съди от официалния списък с участниците, които бе публикуван от Международната автомобилна федерация (ФИА) по-рано днес.

В него Дениъл Рикардо и Юки Цунода са записани като пилоти на Алфа Таури, но е възможно името на тима да бъде сменено на по-късен етап. Това ребрандиране бе обявено по-рано тази година, но все още от тима от Фаенца не са обявили как точно ще се казва отборът догодина.

Последните спекулации са, че шефовете на екипа са се спрели на името Рейсинг Булс, но това не е потвърдено.

Потвърдено обаче е завръщането на името на Заубер в стартовия списък. Базиранията в Хинвил екип бе познат като Алфа Ромео през последните пет години, но партньорството с италианския автомобилен производител приключи. Както е известно през 2026 година Заубер ще стане заводският отбор на Ауди, което е и причината за раздялата с Алфа Ромео.

От стартовия списък, който бе публикуван от ФИА, също така става ясно, че и през 2024 година Макс Верстапен ще се състезава с №1 на носа на своя автомобил. От спечелването на първата си титла през 2021 година нидерландецът неизменно се възползва от това си право и към момента №1 му носи доста успехи. С него той има записани общо 34 победи в 43 състезания през последните две години.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558