Намери ни
To Top

Кобрата след успеха в Коста Меса: Можеше и доста по-добре

Професионалният боксьор Кубрат Пулев записа своята победа номер 30 на ринга. Българинът надигра поляка Анджей Вавжик в 10-рундов двубой, който оглави бойна галавечер в Коста Меса, Калифорния.

Непосредствено след края на битката Кобрата сподели как е преминал двубоят в неговите очи.

„Противникът беше труден за намиране с удари.


Кривеше се. Не съм играл от година и нещо. Обиграх се малко. Разтъпчих се на ринга. В новата година може и да имам планове. Трябваше да го бия още по-убедително. Винаги изисквам още повече от себе си, макар че и съм доволен донякъде“, сподели бившият претендент за световна титла в тежка категория.

Пулев допълни, че е бил в лошо физическо състояние преди боксовия сблъсък в Калифорния и битката в Вавржик е била под въпрос.

„Можеше и доста по-добре, но при така поставените условия…знаете, че бях с температура преди мача и днес. Пак имаше драми, явно тука ни върви на такива неща. Имахме дискусии дали да откажем мача. Нека да не поставяме дългосрочни планове. Стъпка по стъпка. Догодина може и с по-сериозен опонент. Може и да се бия и за някаква титла.

Тримата странични съдии отсъдиха категорична победа за българина с резултати 99-89, 100-88, 100-88. Въпреки цифрите, Пулев не е напълно доволен от начина, по който се е боксирал.

„Когато съм далеч от ринга, не съм толкова обигран и разчупен. Личи си. Има много наши познати, приятели, които идват от всички краища на Америка. Те са хората, които ни подкрепят винаги и навсякъде. Изминават по 2-3 хиляди кимометра, за да ни подкрепят. Благодаря и на тези, които се събудиха да ни гледат рано в България“

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Бойни Спортове