Намери ни
To Top

Лудогорец се включи в кампанията „Подкрепа за българските капитани

В навечерието на решителната битка с датския Нордселанд от Лигата на конференциите българският шампион Лудогорец се включи в благородната кампания „Подкрепа за българските капитани“. Тя е за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха отвлечени в Йемен заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември тази година.

Инициативата набира сила, след като в понеделник подкрепа от капитани за капитани имаше на мачовете от 20-ия кръг на efbet Лига Локомотив (Пловдив) – Пирин и Берое – Етър. Играчите с лентите в съставите – съответно Димитър Илиев и Александър Дюлгеров, както и Франко Минго и Георги Ангелов, излязоха със специални фланелки с надписи: „Подкрепа за българските капитани!“ и „Любо, Данаил – с вас сме!“.

Кампанията бе подета от близки и приятели на двамата и стартирана на 6 декември – Никулден, ден на моряците. Клубовете, като я започнаха, са Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия и Локомотив (София), както и от пловдивските Локомотив и Ботев. 

Отборите, както и близките и приятелите, вярват, че властите правят всичко възможно казусът с капитаните да бъде разрешен бързо и успешно и двамата възможно най-скоро да се приберат живи и здрави при семействата си.

Инициативата бе подкрепена още в първия ден от волейболния клуб ЦСКА, както и от Българската федерация по бокс. Очаква се още тимове, не само футболни, а и големи фигури в родния спорт да я подкрепят.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига