Намери ни
To Top

Чеферин прави всичко възможно да промени правилата, за да остане шеф на УЕФА до 2031-ва

Настоящият президент на УЕФА Александър Чеферин вече е предприел конкретни действия по реализиране на плана му да остане на поста до 2031-ва година. Мандатът на словенеца, който е начело на централата от 2016-а година, изтича през 2027-а и според сега действащите правила след това той няма право да удължава престоя си, тъй като позицията може да бъда заемана от един човек максимум в продължение на три мандата. Екипът на Чеферен обаче вече е представил предложението уставът да бъде променен и да бъде разрешен и четвърти мандат. Това се е случило по време на срещата на Изпълнителния комитет на УЕФА в Хамбург през миналата седмица.


Предложението ще бъде гласувано на конгреса в Париж през февруари и трябва да получи подкрепата на 2/3 от страните членки, което е 28 гласа, да бъде прието. 

Според „Дейли Мейл“ предложението разделя силните фигури в УЕФА, като водач на опозицията е бившият изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил, който е заявил, че готвените промени са недемократични не са в интерес на футбола.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол