Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot490112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ще удължи ли Ботев (Пд) добрата си форма, или Хебър най-после ще запише победа? – Sportove
Намери ни
To Top

Ще удължи ли Ботев (Пд) добрата си форма, или Хебър най-после ще запише победа?

Ботев (Пловдив) и Хебър се изправят един срещу друг в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион “Христо Ботев” стартира в 15:00 часа, а главен съдия на срещата ще бъде Георги Гинчев.

Домакините влизат в срещата като 8-ми в класирането и в доста добра форма. Пловдивчани имат 26 пункта, с 6 по-малко от ЦСКА 1948, който заема шестото място.


Ботев се намира и в серия от шест поредни мача без загуба – четири победи и две равенства. В миналия кръг “канарчетата” надвиха като гости Арда, а преди това се справиха и с Пирин. По-рано през седмицата пък “жълто-черните” играха и срещу Етър в 1/8-финал от Купата на България, като се наложиха с 4:2 и продължиха участието си в турнира.

Въпреки че се намира в средата на класирането, Ботев е един от най-резултатните отбори в елита. Момчетата на Душан Керкез са реализирали 32 попадения в 19 срещи.

Хебър от своя страна е 12-ти в таблицата. След 19 мача отборът има на сметката си 5 победи, 5 равенства и 9 загуби. Тимът е с 20 точки, на 1 от спасителното 10-ти място. Той обаче се намира в доста лоша серия, като в последните си пет срещи няма победа. Миналия кръг Хебър загуби от ЦСКА 1948 у дома, а преди това отстъпи на Берое в Стара Загора.

Тимът от Пазарджик обаче стори голям подвиг по-рано през седмицата, след като елиминира Левски от Купата на България. Двата отбора премериха сили в 1/8-финалите, като “зелените” се наложиха с 2:1 след гол в последната секунда.

По-рано през сезона Хебър и Ботев вече играха един срещу друг. Тогава ситуациите и формата на двата клуба беше различна и пазарджиклии победиха с 1:0.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ХЕБЪР (ПАЗАРДЖИК)

Вероятни състави:

Ботев (Пловдив):

Хебър (Пазарджик):

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558