Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot489402.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Отборите от Ф1 с обща декларация в защита на семейство Волф – Sportove
Намери ни
To Top

Отборите от Ф1 с обща декларация в защита на семейство Волф

Отборите от Формула 1, с изключение на този на Мерцедес, излязоха с обща декларация, в която отричат да се подавали каквито и да е оплаквания пред ФИА за конфликт на интереси от страна на Сузи и Тото Волф.

Тази декларация идва на фона на започналото разследване от страна на ФИА за конфликт на интереси в семейство Волф, тъй като Тото е шеф на Мерцедес, а Сузи работи за ФОМ в качеството си на директор на Формула 1 Академия. Това разследване бе стартирано след като списанието BusinessF1 публикува материал, в който твърди, че Тото Волф е получавал секретна информация от своята съпруга. В съобщението на ФИА пък се твърдеше, че тази връзка между двамата и техните позиции са били обект на оплакване от страна на шефове на други отбори.


Още вчера в BBC се появи информация, че това непрестанно мешателство на президента на ФИА Мохамед бин Сулайем във Формула 1 може да доведе до раздялата между спорта и Централата. А по-късно същия ден отборите на Ред Бул, Ферари, Макларън, Астън Мартин, Алпин, Уилямс, Алфа Таури, Алфа Ромео (Заубер) и Хаас публикуваха едно и също съобщение в своите профили в социалните мрежи. В него те потвърждават, че нито един от тях не се е оплаквал пред ФИА за връзката между Тото и Сузи Волф.

„Можем да потвърдим, че не сме подавали никакво оплакване пред ФИА, във връзка с твърдението, че конфиденциална инфомация се предава между ръководител на отбор от Формула 1 и служител на ФОМ.

„Ние сме доволни и с радост подкрепяме Формула 1 Академия и нейният директор чрез нашата ангажираност догодина да има коли с нашите разцветки“, се казва в съобщението, което бе публикувано от всички отбори.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558