Намери ни
To Top

Арсенал готов да изслуша оферти за Нкетия

Арсенал не изключва възможността да се раздели с нападателя Еди Нкетия през зимната пауза. В клуба са склонни да изслушат оферти за 24-годишния футболист, ако такива пристигнат, твърди „Футбол Трансферс“.

Нкетия прави добър сезон, като има 5 гола в 20 мача от началото на кампанията. Той обаче загуби титулярното си място след завръщането на Габриел Жезус и не е бил в стартовата единайсеторка в последните 6 двубоя на „артилеристите“.


В някои мачове пък Микел Артета залагаше и на Кай Хавертц и Леандро Тросар в ролята на централен нападател, което още повече поставя въпросителна върху бъдещето на Нкетия.

Нападателят има договор до 2027 година, но в клуба вече се замислят за евентуална негова продажба, с която да финансират привличането на по-класен футболист в атака през 2024 г., който да бъде по-сериозна конкуренция на Габриел Жезус. Говори се за интерес на „артилеристите“ към няколко играчи, сред които са Айвън Тони от Бренфорд, Бенджамин Сеско от РБ Лайпциг и Душан Влахович и Кенан Йълдъз от Ювентус. Всеки от тях ще струва доста сериозна сума, така че Арсенал ще трябва първо да продаде някой от настоящите си футболисти, най-малкото за да спази правилата за Финансов феърплей.

Нкетия бе привлечен в Арсенал още като юноша от Челси през 2015 г. До момента той има 151 мача, 37 гола и 8 асистенции за „топчиите“. С добрите си игри той стигна и до националния отбор на Англия, като дебютира за „трите лъва“ в контролата с Австралия през октомври.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол