Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot488962.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Хамилтън: Титла с Ред Бул няма да ми донесе много – Sportove
Намери ни
To Top

Хамилтън: Титла с Ред Бул няма да ми донесе много

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън иска да спечели осма титла, но е на мнение, че ако я вземе с Ред Бул, това “няма да му донесе много”. Британецът записа два поредни сезона без победа, а за Мерцедес това беше първата година от 2011 насам без спечелено състезание.

Шефът на Мерцедес Тото Волф обеща, че новият болид на тима – W15, ще е революционен, много по-бърз, а Люис се надява с него да се бори за осмата си световна титла.

След края на сезона във Формула 1 Хамилтън обясни, че за него е по-ценно да помогне за връщането на Мерцедес на върха на класирането, вместо просто да се качи в най-добрия автомобил във Формула 1 в момента – този на Ред Бул.

“Всеки пилот иска да кара кола, с която да печели състезания – обясни Хамилтън. – При мен беше същото в първите ми години в Макларън, когато нямахме много успехи, такава перспектива много ме изкушаваше. Но аз преминах от много успешен тима като Макларън в Мерцедес, който тепърва щеше да расте и да се развива. Всеки пилот би искал да кара колата на Ред Бул, аз също, но това не е всичко.”

Хамилтън отново се върна на Мерцедес и усилията на тима да се върне в челото на класирането във Формула 1.

“Записахме две трудни години и работим усилено, за да имаме и ние силен автомобил, така ще е много по-хубаво и ценно от това просто да се кача в най-силния автомобил – допълни Хамилтън. – Това няма да ми донесе много, просто да се кача в най-доминиращия автомобил в историята. С тима работим, за да създадем автомобил, с който да ги победим, това ще е по-добре за наследството ми.”

Последвайте канала ни в

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558