Намери ни
To Top

Марсилия отново изигра страхотен мач и не остави шанс на Рен

Три дни след епопеята срещу Аякс в Лига Европа, Марсилия изигра нов страхотен мач и победи с 3:0 срещу тима на Рен в среща от 14-ия кръг на френската Лига 1. Головете отбелязаха Пиер-Емерик Обамеянг (8′) от дузпа и Азедин Унахи (65′).

С успеха марсилци се изкачиха на деветото място и вече не се намират далеч от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Рен от своя страна продължава да затъва след добрия старт на кампанията и вече е във втората половина на таблицата.


Четири минути след началото Кристофър Уу вдигна на крака домакинските привърженици, след като спъна свой съперник в наказателното поле и съдията се принуди да покаже бялата точка. Зад топката застана Обамеянг, който не сбърка и изведе провансалци напред.

Четвърт час след началото на второто полувреме положението стана критично за отбора на Рен. Първо, Кристофър Уу извърши поредното си недомислено действие се вряза по ужасяващ начин в краката на Жофри Кондогбия и получи директен червен картон.

Почти веднага след това марсилци капитализираха численото си предимство с втори гол. Унахи направи забележителен пробив в половината на гостите и с удар от вътрешността на наказателното поле прониза вратаря на гостите Стив Манданда.

Само три минути по-късно домакините също си позволиха волности и останаха с човек по-малко. Илиман Ндиайе закъсня да отиграе една топка и изрита ужасяващо свой съперник в глезена и реферът Уили Делажо нямаше друг избор освен да прати халфа под душовете предсрочно.

Въпреки че двата отбора отново останаха с равен брой играчи, отборът на Марсилия продължи да стои по-добре на терена и стигна до трети гол, който бе отменен. Амин Арит засече подаване в наказателното поле и прати топката право в средата на вратата, оставяйки без никакви шансове Манданда. Реферът обаче остана със съмнение за засада и се наложи ситуацията да бъде преразгледана чрез системата VAR, която потвърди предположението на съдията.

След това “червено-черните” се посъбудиха и за първи път след почивката потърсиха малко по-настоятелно попадението. Те се ограничиха до продължителни разигравания пред вратата на Марсилия и няколко неточни удара, което доведе до логичния край с поражение.

Провансалци от своя страна продължават възхода си под ръководството на Дженаро Гатузо и все още са непобедени на “Велодром”. Тимът на Рен междувременно продължава да демонстрира колеблива форма и има само една победа в последните си шест мача.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол