Намери ни
To Top

Меси: Говореха се доста лоши неща за мен, но вече всички ме обичат

Почти година след като Лионел Меси вдигна световната купа в Катар с Аржентина, звездата на Интер Маями си спомни за пътя към титлата. Той сподели, че преди това е имало доста критики към него в родината му, но след триумфа всички го обичат.

“Имах трудни моменти. Семейството ми и хората, които ме обичат, също.


Критиците в Аржентина бяха доста нечестни към едно поколение играчи и изказаха доста лоши неща за мен. Не съм злопаметен. Чувствам го като триумф за мен това, че промених тази ситуация и спечелих всички хора в Аржентина. Днес 95% или 100% от аржентинците ме обичат, а това е красиво усещане”, сподели Меси.

Той прави своя дебют за Аржентина през 2005 г., но първият голям трофей идва чак през 2021 г., когато “гаучосите” печелят Копа Америка след успех над Бразилия на финала. В този период имаше някои болезнени загуби, които включват загубени финали на Копа Америка през 2011 и 2016 г., както и отпадането от Франция на осминафиналите на Мондиала през 2018.

“Всеки мечтае за големи неща, а най-голямото е да си световен шампион със своя национален отбора. Имах късмета да постигна всичко на клубно ниво с Барселона и като индивидуални постижения. Това беше единственото нещо, което ми липсваше. Има много малко играчи, които могат да кажат, че са постигнали всичко. Благодарение на Бог, аз съм един от тях”, каза още Лео.

“Ако положиш усилията, готов си за жертвите, работата и скромността, в края постигаш целите си. Пътят може да е труден, но трябва да продължаваш да се борим за мечтите си. Винаги съм обичал да играя футбол, да играя за националния отбор, но никога не съм се наслаждавал както сега”, допълни той.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол