Намери ни
To Top

Сър Джим Ратклиф иска ядрото на новия Манчестър Юнайтед да бъде от британски футболисти

Бъдещият нов съсобственик на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф е инструктирал екипът, който ще се занимава със селекцията в клуба, че приоритет трябва да бъде привличането на британски футболисти, а не фокусът отново да бъде чуждестранният пазар, както бе в последните години. От оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън през 2013 година в клуба бяха привлечени само седем футболисти, които бяха използвани в първия отбор. Това са Люк Шоу, Хари Магуайър, Аарън Уан-Бисака, Даниел Джеймс, Джейдън Санчо, Мейсън Маунт и Джони Еванс, който иначе е кадър на клуба.

Според „Дейли Мейл“ Ратклиф, който купува 25% от клуба, иска да се намерят достатъчно добри местни футболисти, които да върнат Манчестър Юнайтед на върха.


Това обаче изглежда доста трудна задача, защото в последните години цените на добрите английски играчи са силно надути и повечето клубове си правят сметката, че могат да привлекат по-качествени футболисти за по-ниски суми от другите първенства.

„Дейли Мейл“ посочва двама англичани, към които Манчестър Юнайтед има интерес в момента. Това са нападателят на Брентфорд  Айвън Тони, който е трансферна цел и на Арсенал и Челси, и централният бранител на Кристъл Палас – Марк Геи.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол