Намери ни
To Top

Висока цена отказа Левски от Конте

Два дни преди срещата между Левски и Локомотив (Пловдив) ръководството на „черно-белите“ отказа това на съперника от мераците за Алфа Конте. От „Лаута“ са обявили в неформален разговор, че сумата, срещу която са готови да се разделят с фланговия нападател, е 400 хил. евро. Този футболист е влизал в трансферните планове на „сините“ и техен представител е провел опознавателна среща по темата, на която е научил и цената на бившия играч на Апоел (Тел Авив).

Конте се присъедини към Локо на 1 март тази година, но подписа официално договор близо четири месеца по-късно, тъй като имаше проблем с издаването на работната му виза.


Контрактът му е до лятото на 2025 г. и поради тази причина от „Лаута“ нямат намерение да се разделят с него на безценица. Ако се стигне до негова продажба, 23-годишният играч ще се превърне в един от най-скъпите изходящи трансфери на сегашното ръководство. Към този момент първото място държи бразилецът Матеус да Силва, който бе продаден на Карабах за 280 хил. евро. Той е следван от преминалия в азербайджанския Зира за 120 хил. евро Пиер Зебли, а за Бирсент Карагерен и Райън Бидунга ЦСКА 1948 плати общо 200 хил. лева.

В плановете за селекция на Левски влиза и централният защитник Хорхе Сегура, който е следен и от турски клубове.

Ако се стигне до по-сериозни преговори между Левски и Локо за един от двамата играчи, не е изключено от „Герена“ да предложат и бартер на състезатели. При това положение почти сигурно „смърфовете“ ще пожелаят полузащитника Асен Митков, когото треньорът на „смърфовете“ Александър Томаш много харесва.

„Тема спорт“

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Световен футбол