Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot487664.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Голям спонсор напусна Мерцедес заради Макларън – Sportove
Намери ни
To Top

Голям спонсор напусна Мерцедес заради Макларън

Един от големите спонсори, не само във Формула 1 – компанията за енергийни напитки Монстър, напусна Мерцедес след края на сезона и ще работи с Макларън, като става въпрос за „многогодишен договор”.

Логото на компанията ще се появи на каските, гащеризоните, шапките и бутилките на пилотите на тима Ландо Норис и Оскар Пиастри, като Монстър буквално заема мястото на Кока-Кола на тези позиции.

Главният изпълнителен директор на Макларън Зак Браун вече може да се похвали с осигуряването на важни спонсори за тима, като Google, Dell и дори тютюневия гигант American Tobacco, в случая става въпрос за компания, която напуска пряк конкурент на тима, за да работи с отбора от Уокинг.

Монстър беше част от групата компании, с които работеше Мерцедес в периода, в който спечели 8 световни титли при конструкторите, както и в последните сезони, в които отборът изостана от лидерите, а логата на компанията присъстваха на каските и гащеризоните на Люис Хамилтн, Нико Розберг и Джордж Ръсел.

Хамилтън има личен спонсорски договор с Монстър, като компанията използва името за популяризиране на напитките си без захар и се предполага, че това партньорство ще продължи.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558