Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot486858.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Йордан Янков пред Sportal.bg: Загубата от Миньор може да изиграе лоша шега в пътя ни до края – Sportove
Намери ни
To Top

Йордан Янков пред Sportal.bg: Загубата от Миньор може да изиграе лоша шега в пътя ни до края

Академик Пловдив отстъпи с 83:93 на Миньор 2015 в мач от осмия кръг на НБЛ, а след срещата старши треньорът на пловдивчани Йордан Янков коментира причините за загубата и следващия съперник пред камерата на Sportal.bg.

– Г-н Янков, какво не Ви харесва в статистката на този мач? 
– В статиската нямам някакви забележки. Единственото е, че стрелбата от тройката до този момент се явява голям проблем за нас. Също така много нисък процент от фала регистрирахме днес и това беше до голяма степен ключово за изхода на мача.


Пропиляхме много лесно, прекалено лесно 10 точки разлика в третата част след това силно стартиране с 10-0, което направихме срещу Перник. След това позволихме те да се върнат, дори да ни поведат с 1 точка в края на частта и смятам, че това беше ключово. Също така имаше много големи периоди от мача, в които не спазвахме точно нещата, които бяхме говорили и се подготвяхме. Това са най-изявените неща.

– Имате нов гард, доволен ли сте от неговото представяне днес? 
– За ситуацията, в която се намираме съм доволен, но има доста неща, които трябва да подобрява със останалите момчета, с това да ги опознае, да опознае системата на нападение и защита на отбора и смятам, че наистина ще се представя все по-добре и по-добре.

– Много бързо обаче трябва да забравите този кръг и да се съсредоточите върху следващия, защото има междинен кръг, а в него Академик приема Черноморец. Можете ли да поднесете изненада, така да го кажем, тъй като знаем, че Черноморец играе може би най-добрия баскетбол в момента в лигата? 
– Не знам дали играят най-добрия, но със сигурност най-успешния до този момент. Не съм гледал мачове, гледам само резултатите, които показват. Тепърва ще се запознаем с отбора. Много труден мач, наистина въпреки, че ще е в нашата зала. Въпросът е да се подготвим и да дадем максимума от себе си. Както видяхме миналата седмица успяхме да се справим с отбора на Рилски спортист, днес пък паднахме от Перник и съжалявам, за което, защото тази загуба може да изиграе много лоша шега в пътя, който ще изминем през целия сезон, но пък беше интересно за публиката. Много напрегнати моменти и се надявам да продължаваме да се подобряваме, защото играем със сигурност по-добре от началото на сезона.

– Виждате ли подобряване в отбора след освобождаването на гарда Джейлън Минет, който разбрахме, че създава проблеми? 
– Да, виждам малко по-позитивна атмосфера, също така и тренировъчният процес минава по-добре. Не искам да съм негативен спрямо момчето, просто за нашия отбор може би не беше най-подходящият избор.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558