Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot486692.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Доктор Марко: Перес е по-бърз от Макс – Sportove
Намери ни
To Top

Доктор Марко: Перес е по-бърз от Макс

Вчера феновете на Формула 1 видяха един изнервен и припрян Макс Верстапен при опитите на световния шампион да се върне на пистата след инцидентите на Карлос Сайнц и Нико Розберг.

Макс отстъпи в първата свободна тренировка колата си на световния шампион във Формула Е Джейк Денис, а втората сесия се оказа почти загубена заради двете катастрофи и голяма част от пилотите на успяха да изпълнят програмите си. Макс направи няколко рисковани изпреварвания в алеята пред боксовете и се оплака от по-бавните си колеги, но извади късмет, че никой не го удари при напъните му да мине по-напред.

Верстапен завъртя вчера 17 обиколки и съотборникът му Серхио Перес се оказа по-бърз от него в първия сектор, когато двамата караха с меките сликове. Точно тук би трябвало да търсим и причината за фрустрацията на Макс, който вчера губеше време в този първи сектор, който пилотите минават средно за 17 секунди и половина.

„Макс губи много време в първия завой, тъй като няма достатъчно сцепление отпред – обясни доктор Марко пред Motorsport Magazine. – Но картината не изглежда толкова зле. В сектор 3 Макс няма проблеми, а в първия Перес е с 0,2 секунди по-бърз. Точно там се крие проблемът на Макс.”

Световният шампион пък се оплака по радиото, че в третия сектор колата му подскача като кенгуру по бордюрите на 90-градусовите завои в края на обиколката.

Според доктор Марко, най-големият съперник на пилотите на Ред Бул и този уикенд ще е Шарл Леклер, както в квалификацията, така и в състезанието.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558