Намери ни
To Top

Феновете на Евертън организираха протест, оплакаха се от двойни стандарти

Феновете на Евертън организираха протест пред централата на Висшата лига в Лондон в отговор на наказанието от 10 точки, наложено на клуба заради нарушаване на финансовите разпоредби. „Карамелите“ получиха санкцията от независима комисия миналата седмица, след като надхвърлиха загубите, разрешени съгласно правилата за рентабилност и устойчивост на Лигата – 19,5 милиона паунда в трите сезона до 2021-22.

Мениджърът Шон Дайш беше истински шокиран от според него „нереципрочното“ наказание, а това чувство е споделяно от феновете, които се събраха пред офисите на Висшата лига в Падингтън, Западен Лондон.

36-годишният Пол, който живее в Ийст Дълуич, но е родом от Сейнт Хелънс, е притежател на сезонен билет и ще присъства на мача срещу Манчестър Юнайтед в неделя.


Той каза пред информационна агенция PA, че отнемането на точки „се усеща в общността като драконовско наказание“ и добави: „Просто имаме чувството, че правилата са умишлено неясни, за да дадат гъвкавост за такъв вид ситуация. Мисля, че Евертън е умишлено нарочен заради заплахата от въвеждането на независим регулатор и това ми се струва неправилно като позиция на Висшата лига“.

46-годишният Алън Нютън, който живее в Лондон, но е родом от Магъл, притежава сезонен билет за 10 години напред. Той каза пред репортерите:

„Никой от нас не отрича, че като клуб сме виновни за ситуацията, но отнетите точки са твърде тежко наказание. Мислите ли, че някои от другите по-големи клубове ще получат подобни наказания или ще се получи същото при подобно провинение? Вероятно не. Надяваме се, че има вероятност да получим намалено наказание. Това вероятно би създало прецедент за други клубове и ще видим какво ще се случи по-нататък“.

Отнемането на точки остави Евертън 19-ти в таблицата и е над последния Бърнли само по голова разлика.

Въпреки това 28-годишната Ейми Панаги, която е от гръцки произход, живее в Грейвсенд, но е родом от Ливърпул, не вярва, че клубът ще изпадне. „Не мисля, че ще изпаднем, защото сме наясно какво решава мачовете на дъното на класирането. Там има твърде много борба и сърце. Но просто ми е интересно да видя кога ще отнемат от Манчестър Сити и Челси 10 точки“, каза още младата жена.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол