Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot486593.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Над 3000 деца от България, Гърция и Италия участваха в проект на „Левски-Спорт за всички“ – Sportove
Намери ни
To Top

Над 3000 деца от България, Гърция и Италия участваха в проект на „Левски-Спорт за всички“

„Левски-Спорт за всички“ беше домакин на финална среща на координаторите на „FUNNY – забавна лека атлетика“ в София, по време на която бяха представени ползите от обучението, споделен опит от страна на участниците и дискутирано относно възможностите за надграждане.

Програмата „FUNNY – забавна лека атлетика“ е разработена от Сдружение „Левски – Спорт за всички“ в подкрепа на учителите по физическо възпитание и треньорите начално обучение по вид спорт. Целта на заниманията е децата да се забавляват максимално и да добиват базови физически умения във всякаква среда, чрез игрови подход и използвайки неспециализарани спортни пособия.

Учителите могат да организират игрите навсякъде, като използват даровете на природата шишарка, вместо топка, пръчка, вместо палка, разчертаване в пясъка, вместо тебешир и боя и т.


н. Програмата на практика беше приложена в продължение на една година в Сдружение „Левски-Спорт завсички“ съвместно със СК лека атлетика „Левски-София“, за България, ASD POLISPORT.PONTEVECCHIO за Италия и MSG Panserraikos, за Гърция. „Левски“ организира занятия в София и Вършец с участието на ученици от 10 училища, италианският партньор проведе заниманията в 4 училища от община Болоня, а гръцкият в 3 училища от Серес и с две от спортните си академии, футбол и баскетбол

За качествено изпълнение на поставените цели партньорите възложиха на Доц. Нина Атанасова от Национална спортна академия „Васил Левски“ да разработи „Наръчник за спортни активности на открито“, който беше преведен и на английски език.

Партньорите по проекта организираха обучение за 40 треньори и мениджъри на базата на наръчника и го разпространиха за безплатна употреба от заинтересовани учители и треньори, не само в собствената си мрежа, но и в тази на Европейската асоциация на многоспортовите клубове.

Специален гост на събитието беше Цветелина Кирилова, национална рекордьорка на 1000 мeтра в зала и полуфиналистка на 400 метра с препятствия на олимпийски игри и световно първенство, многократна шампионка на България на 400 м, 800 м и 400 м с препятствия, a в момента е един от най-добрите специалисти по кондиционна подготовка. Днес, се грижи за физическата форма и на националките по художествена гимнастика. Тя посочи, колко е важна ролята на тази инициатива за привличане на повече деца, които да практикуват спорта лека атлетика.

Тодор Стефанов, председател на Спортен клуб по лека атлетика „Левски-София“ и ОСК „Левски“ представи историческата роля на секцията леката атлетика, най- титулувани в този спорт с множество медали от олимпийски, световни и европейски първенства, както и погледа в бъдещето, развитие освен на елитно направление и на групи за спорт за всички.

Люсиен Велчев, председател на Сдружение „Левски – Спорт за всички“ и координатор на дейностите по проекта за България и Ванина Миланова – Президент на асамблеята на Европейската асоциация на многоспортовите клубове, ген. секретар на Сдружение „Левски – Спорт за всички“ и ръководител на проекта, разказаха, как е създаден проект FUNNY, съфинансиран от Европейската комисия, как са управлявани и координирани дейностите по него, не само в България, а и в партньорската мрежа, как е създаден наръчника по забавна лека атлетика, както и конкретни резултати.

Ръководител на проекта за България е Ванина Миланова, ген. секретар на Сдружение „Левски-Спорт за всички“ и президент на асамблеята на Европейската Асоциация на Многоспортовите Клубове.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558