Намери ни
To Top

„Контра“: Може ли в Премиър лийг и Серия „А“ да има нови лидери след големите дербита?

След паузата за националните отбори клубните първенства се завръщат ударно с две големи дербита, които противопоставят първия срещу втория в Англия и в Италия. В Премиър лийг Манчестър Сити посреща Ливърпул на „Етихад Стейдиъм“, а в Серия „А“ отборът на Ювентус посреща Интер, който има две точки преднина на върха. Тези два мача са големите акценти от днешното издание на „Контра“, в което специален гост на журналистите на Sportal.bg Васил Сумрачки и Красимир Гълъбов е Мартин Тодоринов – бакалъвър по специалността „Футболни науки“ от университета в Саутхамптън и треньор в академия „Арес“.


„Гражданите“ имат точка преднина пред мърсисайдци и са в серия от 23 поредни победи на свой терен във всички турнири. Ако спечелят утре, ще влязат в историята, подобрявайки рекорд на Съндърланд, датиращ от 1892 година. Ливърпул не е печелил на „Етихад“ в мач за първенство от 2015 година, но мърсисайдци вярват, че могат да прекъснат серията на Сити и да излязат на върха след утрешното дерби.

Ситуацията е подобна в сблъсъка между Ювентус и Интер. Въпреки че наставникът на „бианконерите“ Макс Алегри твърди, че неговият отбор не се бори за титлата, Юве може да изскочи на върха при успех над Интер, който е големият фаворит за Скудетото. Кой обаче ще вземе надмощие – мощната атака на „нерадзурите“ или прагматичната игра в защита на „бианконерите“?

Евертън ще посрещне Манчестър Юнайтед в първия си мач след тежкото наказание, което бе наложено на „карамелите“. Заради него отборът на Шон Дайч, който без записал три победи и едно равенство в последните си четири мача във всички турнири, се завърна в зоната на изпадащите. „Червените дяволи“ пък са отборът, спечелил най-много точки от всички в Премиър лийг в последните пет кръга, но съперниците, срещу които бяха записани победите, бяха от долната половина на класирането. Ще успее ли Евертън да се мобилизира след наказанието, или Юнайтед ще продължи да печели точки въпреки неубедителните игри от началото на сезона?

В Испания Барселона гостува на Райо Валекано в Мадрид. Странното е, че в последните четири мача между двата отбора каталунците нямат нито един успех срещу „пчеличките“, които записаха три победи и едно равенство. Чави Ернандес също все още няма победа като треньор над Райо. Ще успее ли най-сетне Барса да прекъсне тази неочаквано лоша серия срещу традиционно неудобен съперник?

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол