Намери ни
To Top

Стана ясна заплатата на новия селекционер на България

Италианецът се конкурирал с Хулио Веласко за треньор на женския национален отбор на родината си

Новият селекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол Джанлоренцо Бленджини ще получава заплата в размер на 150 000 евро на година, научи „Тема Спорт“

Сумата е рекордна в историята за българската федерация, като ангажиментът на италианеца ще бъде постоянен.

Още след заседанието на Управителния съвет в сряда стана ясно, че специалистът ще бъде ангажиран единствено и само с представителния ни тим, след като приключи работата си на клубно ниво начело на Лубе Чивитанова. Предстои Бленджини да подпише договор за 3 2 години.


Самият той е останал впечатлен от подрастващото поколение у нас при визитата си на Левски наскоро. Както е известно, сините и Лубе имат подписана програма за съвместно сътрудничество, по която млади таланти на столичния клуб тренират с италианския гранд.

Важна част от отбора на Бленджини е Александър Николов. В момента тимът на Лубе заема шесто място в класирането на Серия А след четири победи и две загуби. В началото на месеца вълците отстъпиха във финала за Суперкупата срещу Перуджа с 2:3 гейма.

Любопитен ракурс е, че италианецът е бил сред кандидатите за селекционер на женския национален отбор на страната си. В крайна сметка италианската федерация се спря на Хулио Веласко, с когото Бленджини работи на няколко места в началото на професионалния си път като треньор – Пиаченца, Модена и Монтекиари.

Надеждите на българската централа са италианецът да успее да изведе националите ни до Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година. Пътят през това минава чрез европейска титла, медал от световното първенство или пробив сред водещите отбори в ранглистата на FIVB непосредствено преди форума в САЩ.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Волейбол