Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot486284.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Савадори сменя Оливейра за Гран При на Валенсия – Sportove
Намери ни
To Top

Савадори сменя Оливейра за Гран При на Валенсия

Лоренцо Савадори ще смени Мигел Оливейра за финалния кръг за сезона в MotoGP – Гран При на Валенсия този уикенд.

Португалският пилот на RNF Априлия получи контузия на лопатката на дясното рамо при падането си в първата обиколка на спринта в Катар миналата седмица. Още в късните часове в събота миналата седмица бе обявено, че сезонът за Оливейра е приключил и той ще се фокусира върху възстановяването си преди сезон 2024, който ще стартира в уикенда на 8-10 март, отново в Катар.

Според правилника тимът на RNF Априлия не е задължен да търси заместник на Оливейра за уикенда във Валенсия, тъй като той започва по-малко от десет дена след обявяването на контузията на пилота.


Все пак от екипа на Разлан Разали са взели решението да участват с два мотора на „Рикардо Тормо“.

Освен на титурлярния си пилот Раул Фернандес те ще разчитат и на тестовия пилот на Априлия Савадори. За опитния италианец това ще е пето участие през този сезон. Той записа три старта с „уайлд кард“ с Априлия в Италия, Нидерландия и Австрия през лятото. Преди това той кара на мястото на Оливейра във Франция, след контузията, която португалецът получи на раменната си кост в масовото падане в първата обиколка на Гран При на Испания на „Херес“.

В четирите си участия този сезон Савадори има две влизания в зоната на точките. В Льо Ман той финишира 12-ти, след което се класира 11-ти на „Ассен“. На „Муджело“ и „Ред Бул Ринг“ той финишира съответно 18-ти и 19-ти, а най-доброто му класиране в спринт е 16-то място от Нидерландия.

Последвайте канала ни в

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558