Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot485912.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Теодор Христов ще се подготвя в Испания и Холандия за най-важната битка в кариерата му досега – Sportove
Намери ни
To Top

Теодор Христов ще се подготвя в Испания и Холандия за най-важната битка в кариерата му досега

Младата надежда на българския кикбокс Теодор Христов ще се подготвя за предстоящата му битка с бившия шампион на елитната кикбокс верига GLORY в полусредна категория Муртел Грьонхарт в Испания и Холандия. Това научи Sportal.bg от главния треньор и мениджър на 23-годишния боец – Делян Славов.

„Подготовката на Теодор ще се проведе на два етапа.


Първият етап вече върви и се провежда в България. Ще си стоим във Варна. В началото на декември заминаваме за спарингов лагер в Холандия, като ще се готвим с представители на две школи – едното място е при Богдан Шумаров и неговите съотборници. След 7 до 10 дни в Холандия ще се преместим в Испания, където с една от легендите на бойните им спортове, Цезар Кордоба, ще проведем около седмица завършваща подготовка. Там ще има доста хора, с които ще се провеждат занимания. С тях имам отлични отношения от съвместната ми работа и подготовките, които съм правил с тях. Работата кипи, готвим се усилено. След Испания се прибираме до България за броени дни и отиваме в Ротердам за събитието“, сподели наставникът на варненския „Warrior Fight Club“. 

Сблъсъкът с Грьонхарт ще бъде част от основната бойна карта на събитието GLORY 90, което ще се проведе в “RTM Stage” в Ротердам. За холандеца със суринамски корени това ще бъде професионална кикбокс среща номер 100 в кариерата му. Боецът от Амстердам има 70 победи в актива си, 40 от които постига с нокаут. Последната среща на възпитаника на Майк Пасание се изигра на събитието GLORY 87 през месец август. 

Два месеца по-късно Христов направи дебюта си в престижната кикбокс верига. На 7-и октомври в Бургас носителят на световна купа на WAKO надделя с единодушно съдийски решение над по-възрастния и по-опитен Едуард Гаденцу (Румъния) с единодушно съдийско решение.

С този успех родният боец показа, че заслужава място в топ 10 на категория до 77 килограма и ето, че сега има възможност да премери сили с един от най-добрите кикбоксьори в тази категория за всички времена. 

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558