Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot485870.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Треньорите Димитър Карамфилов и Ивайло Русенов гледат към Рим и Париж – Sportove
Намери ни
To Top

Треньорите Димитър Карамфилов и Ивайло Русенов гледат към Рим и Париж

Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова бяха избрани за „Атлет и Атлетка на България“ за 2023-а г., а техни треньори са съответно Димитър Карамфилов и Ивайло Русенов. Карамфилов има в „досието“ си световен рекорд на гюле (5 кг) за юноши под 18 години благодарение на сина си Росен Карамфилов, който взе и бронзов медал от световно първенство за тази възраст през 2005, а после десетилетия бе шампион на България на диск в различни възрастови групи. Димитър наставляваше и Галина Николова с две четвърти места на световно първенство за девойки под 18 г.


на 100 м и 200 м, както и първите стъпки в атлетиката на Габриела Петрова – вицешампионка на Европа на троен скок в зала и спортист на България за 2015-а.

Ивайло Русенов бе „Атлет на България“ през 2003, а в треньорска работа се отличи с Румен Димитров – участник на олимпийските игри в Рио 2016 и сина си Васил Русенов – бронзов медалист от европейско първенство за юноши под 18 години на троен скок през 2022-а. Най-големият успех на Ивайло без спор е световната титла за девойки под 20 години на скок дължина на Пламена Миткова през 2022-а.

Двамата треньори на „Атлет и Атлетка на България“ за 2023-а споделиха за списание „Атлетика“ плановете си за олимпийската 2024-а година.

Димитър Карамфилов: “Подготвяме се усилено с Божидар и след няколко лагера сега тренираме в Харманли. Ако сме в добра форма ще участваме на турнир „Академик“ в зала „Фестивална“ на 13 януари. След това планираме турнир на 20 януари и националния шампионат в зала на 17-18 февруари.

Световното първенство в зала не е сред сигурните ни стартове, но ако Божидар е във форма ще се състезаваме там.

Основните ни цели са европейското първенство за мъже и жени в Рим през юни и олимпийските игри в Париж през август, които са в началото на август.“

Ивайло Русенов: “Готвим се за зимния сезон. Планът е на 13 януари да бягаме 60 м на турнир „Академик“. Следват турнири в зала на скок дължина. Много ни е важен и националния шампионат в зала, защото със силно постижение ще наберем и повече точки за ренкинг листата на Световната атлетика, което ще ни доближи до квота за олимпийските игри. Европейското първенство в Рим също е основна цел за сезона, както и класиране и участие на олимпийските игри в Париж.

Пламена тренира до 19:00-20:00 часа понякога в залата. Ноември е един от най-тежките месеци в подготовката.“

Снимка и текст: atletikabg.com

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558