Намери ни
To Top

Академик и Рилски спортист правят истинско шоу в Пловдив

Началото на сблъсъка между Академик Пловдив и Рилски спортист от седмия кръг на НБЛ се забави с 11 минути заради повреда в часовника за отчитане на секундите за атака, а организаторите на срещата така и не успяха да намерят решение на проблема, като времето за атака ще се съобщава от диктора в залата. Срещата се играе в пловдивската зала „СИЛА“.

 До момента пловдивчани имат 1 победа и 5 загуби в сметката си, а тимът от Самоков е с баланс 3-3.

ПЪРВА ЧАСТ

Академик Пловдив изглежда намери добрия си ритъм на игра и успя да поведе на Рилски спортист с двуцифрена преднина, като герои с изявите си през първите 10 минути се превърнаха Джъстин МакКол и Джерълд Лидел, които реализираха по 6 точки.


За Рилски пък Чавдар Костов наниза 7 точки. Гостите от Самоков натежаха с фалове, като Крейг Осайкюуомуан направи 2 лични нарушения само за 58 секунди на паркета. Въпреки лошия старт на гостите, те успяха да настигнат съперника си и завършиха с пасив само от 2 точки първата част (15:17).

ВТОРА ЧАСТ

Втората четвърт започна силно за баскетболистите на Любомир Киров, които се добраха до равенство 17:17, а в редиците на Академик се забелязва лек спад в играта. Въпреки това дербито в Пловдив е налице и двата тима продължават да се гонят в резултата. Те си разменяха кош за кош, като на почивката играчите на Рилецо успяха да се оттеглят с преднина от 1 точка. (31:30).

Двата отбора демонстрират ужасяваща стрелба от далечно разстояние, като баскетболситите на Академик са вкарали 1 тройка от 10 опита, докато съперникът им не успя да се разпише след 9 опита. При шутовете за 2 точки по-добрата статистика е в полза на Рилски (61% – 50%). Двата отбора са равностойни при борби, като гостите имат само една повече в сметката си (21-20), грешките също са равни (5-5). При стрелбата от линията Академик се справя по-добре до почивката (71%-55%).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Академик Пловдив: Николай Маринов, Джъстин МакКол, Джерълд Лидел, Тайлър Криймър, Мартин Маринов 

Рилски спортист: Майкълин Скот, Чавдар Костов, Александър Янев, Васил Попов, Джоузеф Лоусън

Актуално класиране в НБЛ:

Последвайте канала ни в

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Баскетбол