Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot485551.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Безапелационен Люк Хъмфрис завоюва титлата на Големия шлем по дартс – Sportove
Намери ни
To Top

Безапелационен Люк Хъмфрис завоюва титлата на Големия шлем по дартс

Люк Хъмфрис е новият шампион на Големия шлем по дартс. 28-годишният англичанин за пореден път доказа, че се намира в страхотна форма този сезон и по безапелационен начин отвя конкуренцията си в турнира в „Сивик Хол“ в Уулвърхамптън. На финала той победи повече от категорично бившия световен шампион Роб Крос с 16:8 и по този начин спечели тази титла за пръв път в кариерата си, като така си гарантира и постъпления в размер на 150 хил. паунда в банковата си сметка.


Хъмфрис започна турнира силно още от груповата фаза, където спечели без особени проблеми своята група „С“ с три победи от три мача. След това на 1/8-финалите той елиминира Райън Сърл с 10:7, на 1/4-финалите се справи и с Гари Андерсън с 16:14, а на 1/2-финала взе скалпа и на Джеймс Уейд с 16:10.

Най-убедителният му мач обаче бе този за титлата. На финала „Спокойната ръка“ защити с пълна сила псевдонима си и показа изключително спокойна и точна стребла. Още от самото начало на мача той бързо натрупа солидна преднина в леговете, като за отрицателно време поведе със 7:2, независимо, че опонентът му не играеше никак зле. Хъмфрис бе абсолютно безпощаден и в един момент преднината му набъбна на 13:4 лега. Роб Крос отказа да се предаде и направи всичко по силите си да се задържи максимално дълго в мача, като успя да прибави още 4 лега на сметката си, но това бе вечерта на Хъмфрис, който в крайна сметка затвори мача с 16:8 в своя полза.

Хъмфрис доминираше по всички показатели, като завърши мача със средни стойности от 104,6 точки, срещу 103,6 на съперника му. Той хвърли 8 максимума, при 4 на Крос, а и при чекаутите бе по-точен с 59% успешни хвърляния при 40% на „Волтидж“.

Това бе втора мейджър титла за Люк Хъмфрис през 2023 г., като той преди това спечели и Световния гран при. Той може да се похвали и с още еднин по-сериозен успех в кариерата си от 2019 г., когато стана световен шампион при младежите.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558