Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot485409.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Дончич и Далас застават на пътя на Везенков и Сакраменто – Sportove
Намери ни
To Top

Дончич и Далас застават на пътя на Везенков и Сакраменто

Отборът на Сакраменто Кингс ще се изправи срещу Далас Маверикс в поредния си мач от редовния сезон на НБА. Тимът на българския национал Александър Везенков гостува на тексасци в “Американ Еърлайнс Сентър” идната нощ от 2:30 часа българско време.

Възпитаниците на старши треньора Майк Браун са в серия от пет поредни победи, след като преди две нощи победиха Сан Антонио Спърс със 129:120. Това бе третият пореден мач с отбелязани поне 125 точки за Кингс, които след завръщането на Ди’Аарън Фокс играят страхотен баскетбол.

Далас също е един от тимовете, които играят на много високо темпо от началото на сезона. Тимът няма нито един мач с отбелязани или допуснати по-малко от 100 точки от старта на кампанията, като балансът на отбора е 9 победи и 4 загуби – два успеха повече от Сакраменто. Двата тима са съседи в класирането на Западната конференция и тази вечер “кралете” могат да скъсят дистанцията от своя съперник, ако успеят да го победят.

За да го направят обаче, момчетата на Браун трябва да спрат Лука Дончич и Кайри Ървинг. Двамата най-сетне започнаха да се сработват, като словенецът е един от ранните претенденти за MVP наградата със своите показатели от 30.7 точки, 7.9 борби и 8.1 асистенции, докато Кайри постига средно по 22.3 точки, 4.1 овладени топки, 6.7 завършващи подавания.

Досега пък никой не успя да спре звездата на Сакраменто Ди’Аарън Фокс, който е един от най-добрите реализатори в лигата с по 32.2 точки на мач, като към тях добавя и по 6.0 асистенции. Домантас Сабонис също е под пара в последните си мачове и показателите му вече сочат по 19.8 точки, 12.9 борби и 7.3 асистенции. Везенков пък е взел участие в 10 от 11-те мача на “кралете” и постига по 5.9 точки и 2.0 борби при 43% стрелба от игра за 14 минути на двубой.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558