Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot485361.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
На „Герена“ правят футболна „Алея на славата“ – Sportove
Намери ни
To Top

На „Герена“ правят футболна „Алея на славата“

На „Герена“ ще има още една „Алея на славата“. Тя обаче ще бъде свързана изцяло с футбола. „Сините“ искат да отдадат заслуженото на големите имена от историята си, които вече не са между живите. Те ще бъдат увековечени с паметни плочи, които ще бъдат поставени край паметника на Георги Аспарухов, който се намира пред Сектор „А“ на клубния стадион.


Това ще се случи покрай честванията на юбилея – 110 години.

Идеята е на една от организациите „Сини сърца“, която се зае да я осъществи като стартира благотворителен търг. Собственикът на Левски Наско Сираков прие с отворени обятия тази идея.

В момента на „Герена“ има „Алея на славата“, която сенамира непосредствено до входа на комплекса. Там обаче са изписани предимно имената на големите бичности и шампиони, които са свързани със спортния клуб.

Иначе „Алея на славата“ има и на стадион „Българска армия“. Там обаче има табели на легенди, които са живи и здрави, което обаче стана повод за грозни сцени. Такива имаше след като Стойчо Младенов премина в ЦСКА 1948. Гневни фенове плюха и хвърляха стотинки върху плочата му и успехите.

„Мач Телеграф“

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558