Намери ни
To Top

Тъжна новина, Йохан Кройф страда от рак. Ето подробности за тежката ситуация

Светът на футбола е разтърсен от тежка новина. Само преди минути бе оповестено, че легендарният Йохан Кройф страда от рак. Ето и подробности за тежката ситуация.

Кройф има рак на белите дробове.


Тежката диагноза на великия холандец бе оповестена от говорител на Барселона.

Очаква се днес Йохан да мине допълнителни медицински изследвания, за да се разбере естеството на заболяването. 68-годишният Кройф претърпя операция за поставяне на двоен байпас на сърцето през 1991 г. Той преодоля проблемите тогава и сега надеждите на всички фенове са отново да се справи с тежката болест.

Специалистът, водил големия отбор на Барселона с Христо Стоичков от началото на 90-те години, имал желание възможно най-скоро да започне лечението. Крайф е решен да се боли с всички сили с коварната болест.

Носителят на три поредни купи в КЕШ с Аякс е запален пушач от много години насам. Лекарите се опасяват, че този вреден навик е причината за заболяването му.

У нас Йохан Кройф също се радва на огромна почит, заради незабравимите му мачове с фланелката на Аякс и Холандия, и поради това, че заедно с Христо Стоичков постигна велики успехи и като треньор.

Ощр от категория Футбол