Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot485015.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Мбапе: Още след финала на Световното първенство знаех кой ще спечели „Златната топка“ – Sportove
Намери ни
To Top

Мбапе: Още след финала на Световното първенство знаех кой ще спечели „Златната топка“

Капитанът на националния отбор на Франция Килиан Мбапе говори на пресконференцията на тима преди мача с Гибралтар.

„Последно говорих през юни, тогава казах, че няма да се явявам на всички пресконференции. Не съм йерархично по-важен от Антоан Гризман. Моят работодател ще реши дали да играя на Олимпийските игри в Париж.


Ще бъде удоволствие за мен, но ако преценят друго, ще се съобразя с решението. Няма да отнеме много време да решим. Аз лично имам желание да играя, мисля, че и хората го искат.

„Селекционерът иска да се адаптираме към различните съперници. Това ми позволява да играя на различни позиции. Мога да се подобря в някои отношения. Тук треньорът ми дава пълна свобода по лявото крило. Луис Енрике иска от мен по-структурирана игра. Аз се адаптирам към всяка схема и имам интерес да слушам големите треньори, с които работя. Това не е въпрос за националния отбор на Франция: ако искате да знаете дали ще подпиша нов договор с Пари Сен Жермен, заповядайте на кампуса ни и там ще отговоря. Това не е нещо, което ми тежи, не мисля за това на терена.

„Уарен Заир-Емери е впечатляващ. Той вече е много зрял. Модерен халф е, който не се страхува да разпределя топката. Няма какъв съвет да му дам. Той учи сам и много бързо. На 17 години той е на възрастта на малкия ми брат. Аз не съм стар, но с такива младежи се чувствам малко по-възрастен. Нашата цел е да ги пазим. Аз не съм от страхливите. Класирането за „Златната топка“ е такова, каквото е. Лионел Меси стана световен шампион и я заслужава. Още след финала на Световното първенство знаех кой печели“, коментира Мбапе.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558