Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot484911.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Слави Бинев и Томас Бах заедно в олимпийския музей – Sportove
Намери ни
To Top

Слави Бинев и Томас Бах заедно в олимпийския музей

Исторически момент беляза олимпийското таекуондо тази седмица в Лозана, Швейцария. В чест на честването на 50-ия юбилей на световната федерация, в олимпийския музей беше открита статуя посветена на таекуондо.

„Спорт на надеждата и мечтите“ е надписът на монумента, който е в непосредствена близост до олимпийския огън и паметника на основателя на олимпизма Пиер Дьо Кубертен. Събитието откриха президентът на МОК Томас Бах и президентът на Световната Таекуондо Федерация Д-р Чо, а сред присъстващите бяха президентът а Европейския таекуондо съюз Сакис Прагалос, вицепрезидентът на МОК Сер Мианг Нжи, Дженюл Ким – член на МОК, президентът на Международната университетска спортна федерация (FISU) Леонц Едер, членове на УС на световната федерация и други.


В официалната делегация присъстваше и президентът на БФТ и вицепрезидент на ETU и единствения директор на Световната централа по таекуондо (KUKKIWON) с некорейски произход Слави Бинев. Интерес предизвика присъствието на световно известния артист с български произход Владимир Николов – ArtVladi, който бе на място по покана на президента на световната федерация и със съдействието на Бинев.

След официалната част те поднесоха на президента на МОК, президента на световната федерация и президента на ETU индивидуални ръчно рисувани елеци в чест на събитието. Дрехите са част от ексклузивната колекция на Влади Николов, чиито собственици са едни от най-големите звезди в света.

Сред почитателите на ArtVladi са имена като Флойд Мейуедър, Конър Макгрегър, Тайсън Фюри, Джордан Белфорд, Долф Лунгрен и други световни знаменитости.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558