Намери ни
To Top

Медведев пречупи Зверев в здрава схватка и си подсигури полуфинал в Торино

Даниил Медведев спечели втория си мач от група “В” на турнира на ATP в Торино и гарантира участие на 1/2-финалите. Руснакът надви германеца в тежък мач, продължил почти два часа с 7:6(7) 6:4.

Първият сет бе изключително оспорван, като двамата си размениха по един пробив.


Руснакът го направи в самото начало, а неговият опонент го направи съвсем скоро и то в ключов момент, за да изравни за 3:3. След това двамата се движеха плътно един до друг и нещата опряха до тайбрек. Включително там нито един от там не успя да се откъсне и се стигна до 7:7. Тогава Медведев направи решителната крачка, спечели две последователни разигравания и затвори първата част в своя полза.

Равностойната игра продължи във втория сет. Отново до последно Медведев и Зверев се движеха плътно преди решителния момент. Деветият гейм започна при резултат 4:4, като тогава руснакът показа отново по-здрава психика и затвори частта с пробив.

По този начин Медведев продължава да бъде без загубен сет до момента и си осигури участие на 1/2-финалите, докато Зверев, който победи Карлос Алкарас в първия си мач, ще се изправи срещу вече отстранения Андрей Рубльов в търсене на задължителна победа, ако иска също да продължи към елиминациите. Медведев пък ще срещне Алкарас, който също се нуждае от успех за класиране на полуфиналите. И двата мача са в утрешния 17-и ноември (петък).

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис