Намери ни
To Top

Фенове на Айнтрахт (Франкфурт) бяха осъдени заради безредиците в Неапол

Двама фенове на Айнтрахт (Франкфурт) бяха осъдени с лишаване от свобода след безредиците в Неапол през март тази година, които се случиха преди осминафинала на немския тим срещу Наполи в Шампионската лига.

Италиански съдия даде присъди от пет години и два месеца затвор на всеки от привържениците за причиняване на материални щети по време на безредиците и оказване на сериозна съпротива на полицията. Присъдите все още не са окончателни.

Адвокатите на двамата германски фенове заявиха пред “RAI“, че смятат да обжалват присъдите.


Пред съда те поясниха, че клиентите им са присъствали на безредиците, но не са участвали в тях.

Сблъсъците между фенове на Айнтрахт (Франкфурт), привърженици на Наполи и полицаи избухнаха преди реванша от осминафиналите на Шампионската лига на 15 март. Ситуацията ескалира, когато германците преминаваха през града и провокираха феновете на Наполи, които след това нападнаха агитката на Айнтрахт и полицията.

На разпространени тогава видеоклипове се вижда как полицаи са атакувани от ултраси с маси, столове и пиротехника в центъра на Неапол. Най-малко един полицейски автомобил беше запален.Тогава стотици фенове на тима от Бундеслигата пътуваха до Неапол, въпреки че им беше забранено да присъстват на мача с указ на кметството на града от съображения за сигурност.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол